Pariisin 2024 olympialaiset: Sarah Steyaert ja Charline Picon voittavat pronssia purjehduksessa

Ohella My de Sortiraparis · Julkaistu 3. elokuu 2024 klo 14:10
Pariisin olympialaiset 2024, purjehdus: Charline Picon ja Sarah Steyaert voittavat pronssia 49er FX:ssä. Marina de Marseillen kisakentällä perjantaina Charline Picon ja Sarah Steyaert La Rochellesta voittivat pronssia. Se oli päivän ensimmäinen ranskalainen mitali. Tämä mitali on poikkeuksellinen suoritus kahdelta purjehtijalta, jotka vastasivat suureen haasteeseen.

Ranska on voittanut ensimmäisen mitalinsa purjehduksen olympialaisissa Pariisin 2024 olympialaisissa. Kaksikko Sarah Steyaert ja Charline Picon voitti pronssia 49er FX-purjehduksen mitalikilpailun päätteeksi perjantaina 2. elokuuta . Sarah Steyaert viiden vuoden tauon jälkeen huippu-urheilusta ja Charline Picon, kaksinkertainen olympiavoittaja RS-purjelautailussa, ottivat vastaan vaativan uuden lajin ja onnistuivat nousemaan palkintopallille.

Charline Picon (39) ja Sarah Steyaert (37), lempinimeltään "Mama Team", osoittivat, että kokemuksella ja päättäväisyydellä voi voittaa minkä tahansa haasteen. Kahdentoista ensimmäisen karsintaerän jälkeen hyvin sijoittuneet purjehtijat sijoittuivat kaukana perässä mitalikilpailussa, joka on loppukilpailu, johon osallistuu kymmenen parasta kokonaiskilpailussa ja jossa lasketaan kaksinkertainen pistemäärä, mutta lopulta he nousivat palkintokorokkeelle Marina de Marseillen vesillä.

Alun perin torstaille suunniteltu mitalikilpailu käytiin lopulta perjantaina. Ennen lähtöä ranskalaiset olivat kaksi pistettä ennen hollantilaisia ja seitsemän pistettä ennen ruotsalaisia, eivätkä norjalaiset ja saksalaiset olleet kaukana perässä. Perjantaina 2. elokuuta he onnistuivat ailahtelevasta tuulesta huolimatta pelastamaan pronssin. Charline Picon saavutti monumentaalisen saavutuksen voittamalla toisen mitalin toisessa lajissa 49er-veneessä, joka on 4,99-metrinen vene, jossa on siivet molemmin puolin.

Tokion kisojen jälkeen, joissa hän voitti hopeaa SR:ssä, olympiavoittaja joutui luopumaan suosikkilajistaan, koska purjelautailu kehittyi kohti purjelautailua. Kolmessa vuodessa hänen oli opeteltava kaikki 49er FX:n perusteet, johon hän ei astuisi ennen vuotta 2021. Tässä tehtävässä Charline saattoi luottaa toiseen äitiin: Sarah Steyaertiin. Toisesta raskaudestaan palannut ja opettajan elämäänsä asettunut La Rochellen kotoisin oleva nainen palasi urheilusta eläkkeelle päästäkseen jälleen merelle. Sarah Steyaert, joka on kokeneempi kuin hänen kumppaninsa tässä veneluokassa, opetti Piconille kaikki 49er FX -veneen säännöt.

Molemmille urheilijoille haaste oli valtava. Valmistautuminen olympialaisiin kolmessa vuodessa niinkin vaativassa luokassa kuin 49er-luokka. Marseillessa purjehtijat kuitenkin päihittivät todennäköisyydet ottamalla rankingin johtopaikan finaalin aattona. Benjamin Bonnaud'n viime vuodesta lähtien valmentamat purjehtijat olivat saaneet itseluottamusta voittamalla hopeaa viime Euroopan mestaruuskilpailuissa. Intensiivinen valmistautuminen on tuottanut tulosta, ja he ovat uskoneet mahdollisuuksiinsa.

Se on Sarah Steyaertin ensimmäinen olympiamitali ja Charline Piconille kolmas, mikä osoittaa heidän päättäväisyyttään ja lahjakkuuttaan. Hattua Alankomaiden olympiavoittajille ja onnittelut Mama Teamille hienosta voitosta.