OL i Paris 2024: Sarah Steyaert og Charline Picon vinner bronsemedalje i seiling

Av My de Sortiraparis · Publisert på 3. august 2024 kl. 14:10
OL Paris 2024, seiling: Charline Picon og Sarah Steyaert vinner bronse i 49er FX. Charline Picon og Sarah Steyaert fra La Rochelle vant bronsemedaljen på Marina de Marseille-banen fredag. Det var dagens første franske medalje. Medaljen markerer en eksepsjonell prestasjon for de to seilerne, som tok en stor utfordring på strak arm.

Frankrike har vunnet sin første medalje i olympisk seiling under OL i Paris 2024. Duoen Sarah Steyaert og Charline Picon vant bronsemedaljen på slutten av 49er FX Medal Race fredag 2. august . Sarah Steyaert, etter fem års pause fra toppidrett, og Charline Picon, dobbelt olympisk mester i RS-vindsurfing, tok fatt på en krevende ny disiplin og lyktes med å komme på pallen.

Charline Picon (39) og Sarah Steyaert (37), med kallenavnet "Mama Team", viste at erfaring og besluttsomhet kan overvinne enhver utfordring. De to seilerne lå godt plassert etter de tolv første kvalifiseringsetappene, men endte langt nede i medaljeseilasen, en finale som samler de ti beste sammenlagt og teller dobbelt, men til slutt knep de pallen på vannet i Marina de Marseille.

Medal Race, som opprinnelig var planlagt torsdag, ble endelig avgjort fredag. Før start lå franskmennene to poeng foran nederlenderne og sju foran svenskene, mens nordmennene og tyskerne ikke var langt bak. Fredag 2. august klarte de å berge bronsen, til tross for en ustabil vind. Charline Picon utførte en monumental bragd ved å vinne en ny medalje i en annen disiplin med 49er, en 4,99 m lang båt med vinger på hver side.

Etter OL i Tokyo, der hun vant sølv i SR, måtte den olympiske mesteren gi opp favorittdisiplinen sin på grunn av utviklingen innen brettseiling mot foiling. På tre år måtte hun lære seg alt det grunnleggende i 49er FX, en farkost hun aldri skulle sette foten på før i 2021. Til dette oppdraget kunne Charline stole på en annen mamma: Sarah Steyaert. Tilbake fra sitt andre svangerskap og tilbake i livet som lærer, kom den innfødte fra La Rochelle ut av sin sportslige pensjonisttilværelse for å ta til sjøs igjen. Sarah Steyaert er mer erfaren enn sin partner i denne båtkategorien, og hun lærte Picon alle reglene i 49er FX.

For begge utøverne var utfordringen enorm. Å forberede seg til OL på tre år, i en så krevende klasse som 49er. Men i Marseille slo seilerne oddsen ved å ta ledelsen på rankingen like før finalen. De har blitt trent av Benjamin Bonnaud siden i fjor, og selvtilliten hadde de bygget opp ved å vinne sølv under det siste europamesterskapet. De intensive forberedelsene har gitt resultater, og de har fått troen på sitt eget potensial.

Det er den første OL-medaljen til Sarah Steyaert og den tredje til Charline Picon, en prestasjon som viser deres besluttsomhet og talent. Hatten av for de nederlandske olympiske mesterne, og gratulerer til Mama Team med denne fine seieren.