OL i Paris 2024: Frankrike vinner medalje i laghoppning for hest

Av My de Sortiraparis · Bilder av My de Sortiraparis · Publisert på 3. august 2024 kl. 15:26
Og det ble bronsemedalje til det franske laget i sprangridning fredag 2. august 2024 i Versailles! I finalen i laghoppingen under OL i Paris 2024 fredag 2. august vant det franske laget, bestående av Julien Épaillard, Simon Delestre og Olivier Perreau, bronsemedaljen på en strålende måte. Konkurransen fant sted under president Emmanuel Macrons årvåkne blikk, som var til stede for å støtte de franske rytterne.

Etter en intens kvalifiseringsdag torsdag 1. august kvalifiserte det franske laget seg med nød og neppe til finalen, med en 9. plass på den foreløpige rangeringen. Til tross for at Kevin Staut, olympisk mester for lag i 2016, ikke var til stede på grunn av at hesten hans ble diskvalifisert i forbindelse med legesjekken, viste de franske rytterne seg fra sin beste side.

Simon Delestre og Olivier Perreau hadde pådratt seg 12 straffer i løpet av rennet, noe som satte Frankrike i en vanskelig posisjon, men de var fortsatt med i kampen om medalje. Deres prestasjon under press i finalen ble avgjørende.

Konkurransen ble vunnet av Storbritannia, som tok gullmedaljen, etterfulgt av USA, som tok sølv. De franske rytternes prestasjoner ble berømmet for deres utholdenhet og evne til å utmerke seg under vanskelige forhold.

Det franske laget viste eksemplarisk samhold og besluttsomhet, og overvant hindringene for å klatre opp på pallen og bringe landet sitt en ny medalje. Bronsemedaljen i laghoppingen vitner om de franske rytternes kvalitet og konkurranseinstinkt på den internasjonale scenen.

Med denne medaljen fortsetterFrankrike å skinne under de olympiske lekene i Paris 2024, og bekrefter sin status som en stor hestenasjon. Publikums støtte og tilstedeværelsen av Emmanuel Macron, som var til stede på dagen, har utvilsomt galvanisert de franske rytterne og gjort det mulig for dem å levere en minneverdig prestasjon foran et begeistret publikum. Dette er den 29. medaljen til det franske laget, den 10. i bronse.